top of page

3 voordelen van een ZorgZZP’er voor zorginstellingen

De laatste jaren kiezen steeds meer zorgmedewerkers voor zelfstandigheid; ze worden ZorgZZP’er. Binnen de zorg heeft dit gezorgd voor een enorme impact. De verschuiving van vast personeel naar zzp’ers vanuit de flexibele schil dwingt zorginstellingen om keuzes te maken, te meer omdat de personeelstekorten in de zorg oplopen. Waarom is het voor zorginstellingen belangrijk én verstandig om gebruik te maken van zelfstandigen? Dit zijn 3 voordelen van de ZorgZZP’er.


ZZP’ers brengen expertise mee

De sector Zorg & Welzijn bevat een groot aantal beroepsgroepen. Als zorginstelling wil je op alle niveaus beschikken over personeel met de gewenste expertise en kennis. Wanneer je als zorginstelling op een gerichte functie niet de beschikking hebt over gekwalificeerd personeel, dan is het logisch om een beroep te doen op de flexibele schil. Binnen de flexibele schil bevinden zich de ZorgZZP’ers; specialisten die zich hebben ontwikkeld in een gericht vakgebied. Zij zijn in staat om direct kennis en expertise toe te voegen binnen de zorginstelling, waardoor processen efficient verlopen. Je hoeft als zorginstelling geen beroep te doen op vast, doch ongekwalificeerd personeel, maar kiest voor een specialist.


Meer efficiency op de werkvloer

Vast personeel, vaste uren. Als zorginstelling is kostenbeheer belangrijk; je wilt personeel efficiënt in kunnen zetten. Op piekmomenten heb je behoefte aan extra handen, terwijl je op rustige uren juist minder personeel zou willen inzetten. Roosterplanning is de spil in dit verhaal, maar ook de mogelijkheden om je personeel flexibel in te kunnen zetten. Heb je in Q3 minder personeel nodig, dan hebben ZZP’ers een voordeel ten opzichte van het vaste personeel. Je kunt zelfstandige zorgondernemers inplannen wanneer jij dat wilt, terwijl het vaste personeel is gebonden aan een vast aantal uren per week. ZorgZZP’ers bevorderen de efficiency op de werkvloer.


Voorkomt lange sollicitatieprocedures

Zoeken naar nieuw personeel: we weten allemaal dat dit veel tijd en energie kost. Waar begin je en hoeveel budget is beschikbaar om geschikt, vast personeel te werven? En wanneer je als zorginstelling dan een geschikte kandidaat hebt gevonden, dan begint pas de sollicitatieprocedure. Een langdurig en kostbaar proces. Het kan makkelijker én efficiënter. ZorgZZP’ers hebben als grote voordeel dat zij er direct kunnen staan, zeker wanneer je op korte termijn behoefte hebt aan extra personeel ter ondersteuning van de vaste medewerkers. Dit biedt mogelijkheden om snel te schakelen en voorkomt langdurige sollicitatieprocedures.


Maak je ook nog eens gebruik van een zorgdetacheerder om de gewenste zzp’er in huis te halen, dan weet je vooraf al precies welke expertise en kennis je in huis haalt. Ook ontdekken hoe detachering van ZorgZZP’er jouw zorginstelling direct verder helpen. Welkom bij NexusZorg.

bottom of page