top of page

5 tips om het thuis fijner te maken tijdens de gedeeltelijke lockdown

Nu het coronavirus door ons land raast, zitten we steeds meer binnen. We werken weer thuis, beperken de contacten en sporten doen we weer op een yogamatje. Hoe kan je ervoor zorgen dat het thuis wat fijner aanvoelt? Hoe zorg je ervoor dat je thuis toch werk en privé gescheiden houdt? Probeer deze tips eens uit!

1. Werk in een andere ruimte

Het is niet alleen belangrijk om een goede werkplek te hebben omtrent een bureau en een fijne bureaustoel, maar ook om in een andere ruimte te werken dan de woonkamer of eetkamer. Zo ga je toch naar je werk, ook al is het in een andere kamer. Beschik je niet over een extra ruimte? Probeer dan niet aan de eettafel te gaan werken. Door een (inklap)tafel te gebruiken als bureau, eet en werk je niet aan dezelfde tafel. Zo heb je het gevoel alsof je toch naar een andere ruimte verplaatst.

2. Organiseer een spelletjesavond

Sla de kasten open en zoek naar de favoriete spellen van het gezin of je huisgenoten en organiseer een ouderwetse spelletjesavond inclusief lekkere snacks en kaarsen. Zo geniet je van een avond vol gezelligheid en komen de mooiste gesprekken naar boven. Wat dacht je van een fanatiek potje 30 seconds of een potje kaarten?

3. Ga wandelen in de natuur

Wil je toch even het huis uit? Ga dan een rondje wandelen in de natuur. Je haalt niet alleen een frisse neus op, maar je komt ook tot rust in je hoofd en in je lichaam. Een klein rondje wandelen elke dag doet al wonderen, zeker na een lange werkdag! Ga alleen of neem een gesprekspartner mee. Let wel op andere wandelaars en houd je aan de maatregelen.

4. Organiseer een online pub quiz

Heb je een grote vriendengroep en zou jij ze het liefst weer willen zien? Organiseer dan een online pub quiz! Maak teams, creëer verschillende rondes rondom diverse thema’s en prik een datum. Wil je echt uitpakken? Bezorg dan bij iedereen thuis een borrelpakketje met een lekker drankje en wat nootjes. Deze mogen ze natuurlijk alleen openen op de pub quiz avond!

5. Bel eens vaker

Tegenwoordig gaat alles makkelijker door WhatsApp, maar toch is het fijn om iemand zijn of haar stem te horen. Bel daarom eens vaker met een vriend, vriendin of een familielid. Er zijn tegenwoordig zo veel mogelijkheden om ook te beeldbellen, dus waarom niet? Zo kun je toch met elkaar kletsen zonder het risico te lopen om het virus op te pakken.

bottom of page