top of page

Congressen van Nursing waar je naar toe wilt

Er zijn weer een aantal congressen die Nursing organiseert en wij kunnen je vertellen: ze zijn weer leerzaam, inspirerend en informatief! Het kan zijn dat de uiteindelijke data nog veranderd, maar het is zeker iets waar we naar uit kunnen gaan kijken. Deze vijf congressen zijn zeker de moeite waard om straks naar toe te gaan.

1. Het Diabeteszorg congres

Als verzorgende en verpleegkundige kom je bijna dagelijks wel in aanraking met mensen die diabetes hebben. In Nederland alleen al zijn er 1 miljoen mensen met deze ziekte. Hoewel niet iedereen zich hiervan bewust is, heeft diabetes grote gevolgen: problemen met ogen, nieren, voeten, bloedvaten of zelfs overlijden kunnen voorkomen. Tijdens het congres op vrijdag 11 december 2020 leer je middels workshopsessies meer over diabetes.

2. Nursing Brein College

Ons brein is een machtig en mooi instrument, maar hoe werkt het nu precies? Professor dr. Erik Scherder vertelt tijdens het Nursing Brein College over het leggen van verbanden tussen het brein en bepaald gedrag. Het eerste college vindt plaats op 14 januari 2021 in Reehorst, Ede, en het tweede college vindt plaats op 18 juni 2021 in het Beatrix Theater in Utrecht. Zien wij jou daar?

3. Congres Niet-aangeboren hersenletsel

Op woensdag 27 januari 2021 vindt het Niet-aangeboren hersenletsel congres plaats. Tijdens het congres wordt er gekeken hoe het brein werkt van iemand met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), wordt er gekeken naar de onzichtbare gevolgen van NAH, hoe het zit met verslavingsproblematiek en hoe om te gaan met somberheid. Dit en nog veel meer, dankzij topsprekers én ervaringsdeskundigen.

4. Het Maag Darm Lever congres

Fris in één dag je geheugen op tijdens het Maag Darm Lever congres op donderdag 1 april 2021. Werk jij als verpleegkundige of verzorgende en heb je regelmatig te maken, misschien zelfs dagelijks, met patiënten met een Maag-, Darm- of Leveraandoening? Dan is deze dag heel leerzaam en informatief. Houd je kennis op peil en kom naar het MDL congres.

5. De Dag van de Medicatieveiligheid

Op woensdag 2 juni 2021 vindt de Dag van de Medicatieveiligheid plaats in Reehorst, Ede. Er wordt dieper ingegaan op hoe je tijdens werk medicatiefouten kunt voorkomen, hoe je onveilige situaties en risico’s kunt herkennen en hoe je omgaat met specifieke patiëntgroepen. Dit en nog veel meer ontdek je op de Dag van de Medicatieveiligheid.

Bron: Nursing

bottom of page