top of page

Hoe mag je reclame maken voor je eigen bedrijf?

NexusZorg, 15 oktober 2019

Een handige manier om reclame te maken voor je bedrijf is om stickers met je logo op je eigen terrein of je eigen auto te plakken. Een topidee! Alleen zitten daar wel veel regels aan vast... 

Hoe zorg je ervoor dat je reclame voor jezelf maakt zonder ook problemen voor jezelf te maken?

Waar je rekening mee moet houden is dat elke gemeente andere regels heeft op dit gebied. Wat een mede-ZZP’er dus mag doen, mag jij misschien niet, omdat je in een andere gemeente woont. Ga dus altijd even langs bij de gemeente en vraag naar de Algemene Plaatselijke Verordening. Daar vindt je de exacte regels voor het plaatsen van reclame op je eigen terrein en/of huis.

En reclame op je auto dan? Het is verboden om reclame op je auto te plakken een reclamebord op je auto te zetten en vervolgens hem ergens in het zicht neer te zetten om zo reclame te maken. Maar heb je reclamestickers op een auto die je gewoon voor eigen vervoer gebruikt, dan is het wel toegestaan. Maar kijk toch voor de zekerheid nog even na of jouw gemeente een beleid heeft op het gebied van voertuigen en reclame.

Nog een laatste tip: als je alle regels omtrent autoreclame hebt doorgespit en met je auto rondrijdt, zorg er dan voor dat je auto netjes en gewassen is. Het is nu tenslotte het visitekaartje van je bedrijf.

Bronnen:

https://communicatietrends.multicopy.nl/regels-voor-buitenreclame-waaraan-voldoen/

https://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/historie/Aalsmeer/24344/24344_1.html

Hoe mag je reclame maken voor je eigen bedrijf?

bottom of page