top of page

Laten we samen een tweede lockdown voorkomen

De laatste maanden kwamen er steeds meer versoepelingen bij, maar helaas blijft het verontrustend in ons land. Nu het aantal besmettingen per dag flink omhoog schieten en de ziekenhuizen het weer moeilijk krijgen, is het tijd om weer stil te staan bij het coronavirus. Deskundigen zijn het namelijk over één ding eens: Nederland zit in de tweede golf van de coronapandemie. Men vreest voor een tweede lockdown, maar laten we samen deze lockdown voorkomen!

Gevolgen van tweede golf

Als we op de lijn blijven waar we nu op staan, zijn we binnenkort weer terug bij de situatie in maart. De zorg raakt weer overbelast en voor je het weet is er een tweede lockdown. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de zorg, maar ook voor de economie. Het kabinet wil een tweede lockdown voorkomen door strengere maatregelen in te zetten in het gehele land. Maar wat gaat er gebeuren als deze maatregelen niet werken? Precies, er komt een tweede lockdown.

Naleven van coronamaatregelen

Samen kunnen we een tweede lockdown voorkomen indien we de coronamaatregelen naleven, ook branches en bedrijven. Het is van belang om de sectorprotocollen die tijdens de eerste golf zijn ontwikkelt, strikt na te leven. Daarnaast zijn de basisafspraken zoals de 1,5 meter regel en andere hygiëneregels belangrijk om de omgeving, indien de medewerker niet thuis kan werken, zo werkbaar mogelijk te maken. Ook is het belangrijk dat elk individu zijn verantwoordelijkheid neemt en de ander aanspreekt indien men de regels niet naleeft.

Testcapaciteit en Sneltesten

Vandaag de dag wordt het steeds moelijker om je op tijd te laten testen. Het kan voorkomen dat je wel 3 dagen moet wachten tot je terecht kunt bij een teststraat. De overheid doet er alles aan om de testcapaciteit te verbeteren. Kan je niet zo lang wachten en wil je een Sneltest inplannen? Dat kan nu bij NexusZorg! Nadat je een afspraak hebt gemaakt op een van onze locaties en de test is afgenomen, hoor je binnen 15 minuten of je het coronavirus hebt of niet. Voor meer informatie over de test, klik je hier.

bottom of page