top of page

V&VN wil eerst met haar leden in gesprek over BIG II

NexusZorg, 1 oktober 2019

V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig gespecialiseerden wil in gesprek met haar leden over het BIG II wetsvoorstel. In dit wetsvoorstel wordt voorgesteld dat alleen hbo-opgeleide verpleegkundigen die vanaf 2012 hun opleiding hebben afgerond zich als regieverpleegkundige kunnen laten registreren in het BIG-register. Er is een overgangsregeling voor overige hbo'ers, mbo- en inservice-opgeleiden.

Een meerderheid van de hbo-opgeleide verpleegkundigen ondersteunt dit wetsvoorstel wel, terwijl de meeste mensen met een mbo-v diploma of inservice-opleiding ertegen zijn. 

Omdat er zoveel verschil zit tussen de meningen van de verpleegkundigen wil de interim-voorzitter van het V&VN bestuur Gerton Heyne in gesprek met hun leden.

Bron: https://www.nursing.nl/vvn-peiling-wet-big-ii-mbo-en-hbo-verpleegkundigen-sterk-verdeeld-over-functiedifferentiatie-vvn-wil-niet-door-met-wet/

https://www.nursing.nl/minister-stelt-overgangsregeling-verpleegkundigen-vast-niet-alle-hboers-automatisch-regieverpleegkundige/

bottom of page