top of page

Vijf tips om de feestdagen gezellig te maken

Kerst komt weer dichterbij en dit jaar vieren we het waarschijnlijk anders dan voorgaande jaren. Hoewel het nog even wachten is hoe we het mogen vieren, geven wij je alvast wat tips om de feestdagen toch gezellig te maken. Het is en blijft een mooie periode, dus laten we hem speciaal maken.

1. Vier het met een kleine groep

De kans is groot dat de kerst gaan vieren met alleen het gezin of je huisgenoten, maar als het mag; vier het alsnog met een kleine groep. Hoewel we gewend zijn om elke dag, en soms meerdere keren per dag, met andere mensen om ons heen kerst te vieren, is het verstandig om dit met hetzelfde groepje te doen of elke dag met een kleine groep. Door jezelf te beperken door het met een kleine groep te vieren, heb je de kans om ook eens goede gesprekken te voeren. En dat zorgt zeker voor leuke feestdagen!

2. Pak uit met kerstaccessoires

Dit jaar gaan we niet stilzitten; al velen hebben hun kerstboom staan. Waarom ook niet? Het zorgt voor een fijne sfeer in huis en het ziet er gelijk stukken gezelliger uit. Pak dit jaar dan ook eens uit met kerstaccessoires. Lichtjes in de woonkamer, kaarsen op de eettafel, een grote kerstboom op een mooie plek, alles mag en kan. Het wordt er alleen maar gezelliger op!

3. Steun de lokale horeca

Ben jij normaal in een restaurant te vinden met kerst? Of heb je niet zo veel zin om elke dag een heel menu op tafel te zetten? Steun dan de lokale horeca en bestel een menu bij je favoriete restaurant. Zo hoef jij niet uitgebreid te koken en heb je een heerlijke kerstmaaltijd waar je van kunt genieten. Zo ben niet alleen jij blij, maar de lokale horeca ook.

4. Maak een kerstwandeling

Hoewel het buiten kouder is, wat tegenwoordig niet vanzelfsprekend is, kun je prachtige wandelingen maken tijdens kerst. Ga lekker op pad en haal een koffie to-go bij een van je favoriete koffietentjes. Een frisse neus doet wonderen en wie weet wordt het dit jaar wel een witte kerst. Sneeuwballen gevecht gegarandeerd!

5. Kerstfilm marathon

Kan jij ook geen genoeg krijgen van kerstfilms als ‘Home Alone’? Ga er dan dit jaar helemaal voor en houdt een kerstfilm marathon. Inclusief de favoriete films van het huis. Laat iedereen een kerstsnack maken, tover de woonkamer om in een matrassen paradijs vol met dekens en kussens en geniet van een avond vol lekkernijen en kerstfilms.

bottom of page