top of page

De zin van overeenkomsten

Als jij een opdracht uitvoert voor een zorginstelling stellen wij de modelovereenkomst voor je op. Maar waarom moet je eigenlijk een overeenkomst hebben als je ergens als zzp-er in de zorg een opdracht gaat doen?


Duidelijkheid

Het is niet verplicht om een overeenkomst af te sluiten, maar het is wel handig om dat te doen. Één van de voordelen is dat de afspraken helder zijn als er een overeenkomst is gemaakt. Als er een conflict is kan je altijd terugvallen op de overeenkomst.


Duidelijkheid voor de Belastingdienst

Het is voor de Belastingdienst belangrijk dat je kan bewijzen dat je echt als zzp-er werkt en niet in dienstverband bent bij een opdrachtgever. Als je losse diensten voor verschillende opdrachtgevers werkt is dat niet zo moeilijk te bewijzen, maar als je een lange periode-opdracht voor een opdrachtgever werkt kan het lijken of je eigenlijk bij hen in dienst bent. Door een overeenkomst kan je dan bewijzen dat je als zzp-er werkt voor de opdrachtgever, en niet in een verkapt dienstverband.


Waarom vinden wij het belangrijk om de modelovereenkomsten voor jou te maken?

Als je bij ons ingeschreven staat weet jij dat we de modelovereenkomsten voor jou maken. Dat vinden we belangrijk omdat jij daardoor meer tijd hebt om je op de zorg te richten. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat jouw rechten worden beschermd en daarom willen we dat alles duidelijk op papier staat. Bij een probleem of een conflict heb je dan altijd zwart op wit staan wat de afspraken zijn.Bron: https://www.ondernemenmetpersoneel.nl/orienteren/dienstverbanden/1507-overeenkomst-van-opdracht-tips-en-een-voorbeeld.html

bottom of page