top of page

Werken als zzp’er in de zorg

Zorgmedewerkers kiezen weloverwogen voor de zorg. Het helpen van kwetsbare mensen, elk vanuit de eigen expertise en op verschillende niveaus. Steeds meer medewerkers besluiten evenwel om als zelfstandige verder te gaan. Hieraan liggen diverse redenen ten grondslag: meer variatie in het werk, een gevarieerde werkomgeving en bovenal veel vrijheid. Twijfel je ook om als ZorgZZP’er aan de slag te gaan? Dit zijn de belangrijkste voordelen voor jezelf én je potentiële nieuwe opdrachtgever.


Afwisseling in je werk

Een zelfstandig zorgmedewerker heeft in beginsel veel meer vrijheid en afwisseling in het werk. Je bent niet gebonden aan één of twee werkgevers, maar bepaalt zelf je opdrachtgevers. Dit betekent dat je werkzaam bent in een gevarieerde omgeving. De ene maand bij opdrachtgever A, en vervolgens weer 3 maanden bij opdrachtgever B en C. Bij deze opdrachtgevers kunnen je werkzaamheden zeer divers van aard zijn. Dat maakt je werk leuk en uitdagend.Eigen tarieven en uren bepalen

Waar veel zzp’ers ook blij van worden, is het gegeven dat je als zelfstandige je eigen tarieven mag bepalen. Je bent minder afhankelijk van de arbeidsvoorwaarden van een opdrachtgever, en ontvangt (eindelijk) je beoogde salaris. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je als zzp’er in de zorg veel meer zelf moet gaan regelen, waaronder administratie en pensioen. Ook is het belangrijk om gezond te blijven, om zodoende inkomsten te blijven genereren.

Wil jij werken op de uren die jou het beste uitkomen? Ook dat is een voordeel van het werken als ZorgZZP’er. Je bepaalt zelf wanneer je werkt, of je ’s avonds wilt werken of juist ’s nachts. Wil je in het komende kwartaal meer of minder werken? Je bent de touwtjes zelf in handen.


Ruimte om te leren

Waar je bij een vaste opdrachtgever niet altijd ruimte of tijd hebt om bij te leren, heb je als zzp’er juist veel meer mogelijkheden om cursussen te volgen. Kennis en expertise kunnen zodoende in de loop van de jaren ‘verouderd’ raken, zeker wanneer je geen cursussen meer volgt. Door als zzp’er actief cursussen te volgen, zorg je er eveneens voor dat je een interessante en relevante optie bent voor opdrachtgevers. Jij brengt de gewenste expertise binnen bij organisaties.


De voordelen voor zorginstellingen

Als zorginstelling gebruikmaken van een ZorgZZP’er? Dat heeft veel voordelen. Je kunt personeel efficiënter inzetten op drukke en rustige momenten, haalt de gewenste expertise binnen wanneer dat nodig is en hoeft geen eigen personeel meer te werven. Een zorgdetacheringsbureau kan voor jou de gewenste kandidaten op papier zetten, waarna je direct in gesprek kunt. Dankzij zzp’ers in de zorg beschik je als organisatie over de beste mensen op de juiste plaats, en dat binnen een veel korter tijdsbestek.

bottom of page